in

Dobrić “rešetao” kao Kari, Zvezda udaljila Partizan od plej-ofa

Košarkaši Crvene zvezde savladali su najvećeg rivala Partizan 86:74 u 258. “večitom” derbiju, u okviru 18. kola regionalne ABA lige.

Crveno-beli su sjajnim šutem za tri poena i odličnom odbranom u prelomnim trenucima meča režirali na kraju ubedljiv trijumf u meču koji je bio izjednačen 25 minuta.

Junak Zvezde bio je 23-godišnji bek Ognjen Dobrić koji je pogođao trojke 6/7, po dve u seriji za +6 na poluvremenu, pa +15 krajem trećeg kvartala.

Partizan 12:5, Dangubić poravnao trojkama, pa krenuo Dobrić za +6 (22:16). Si i Veličković uzvraćaju istom merom i preokreću na 24:22 posle 1/4. Nove trojke Zvezde preko Lazića i Jankovića za 35:30, Veličković održava Partizan u životu, ali Dobrić novom trojkom odvodi crveno-bele na 49:43 na poluvremenu.

tabela

 

Veličković dominira u duelu sa Bjelicom i dolazi na korak od dabl-dabla, a zahvaljujući njemu Partizan prati Zvezdu (53:52). Uspedilo je ključnih pet minuta meča, Zvezda sjajnom odbranom razbija koncepciju Partizanovog napada, crno-beli za pet minuta poentiraju svega dva puta, a Dobrić ulazi u novu seriju trojki za nedostižnih +15 (71:56).

Zvezda sa još tro trojke u nizu (dve Lazića) stiže do maksimalnih 18 poena prednosti početkom poslednjeg perioda (79:61), te rutinski privodi meč kraju. Najefikasniji kod domaćina bio je pomenuti Dobrić sa 18 poena uz četiri skoka, 13 je dodao Matijas Lesor, dok je 12 ubacio Nemanja Dangubić.

U timu Partizana dominirao je kapiten Novica Veličković sa dabl-dablom od 20 poena i deset skokova uz tri asistencije, 17 je dodao Najdžel Vilijams-Gos uz šest skokova, pet proigravanja ali i četiri izgubljene lopte, od čega nekoliko u trenucima kada je Zvezda prelamala meč. Dvocifren učinak imao je i Vanja Marinković sa 15 poena, uz tri trojke i četiri skoka.

Crveno-beli su se 15. pobedom u takmičenju poravnali sa ekipom Budućnosti na deobi prve pozicije, pa će se u poslednja četiri kola ravnopravno boriti za prednost domaćeg terena u plej-ofu. S druge strane, Partizan je devetim porazom ostao na minimalnim šansama da se domogne doigravanja, jer ima dve pobede manje od četvrtoplasiranog Mornara.

 

izvor: preuzeto sa b92.net

Šta misliš o ovome?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

GIPHY App Key not set. Please check settings

Šaban Šaulić

Na levoj obali Dunava dva koncerta u februaru!

Miloš Radovanović i Randevu bend