in

Počelo Svetsko prvenstvo u fudbalu! Groznica koja trese ceo svet!

Svetsko prvenstvo u fudbalu počelo je u Moskvi. Ceo svet ujedinila ljubav prema lopti i ceo svet okrenut je ka Rusiji narednih mesec dana.

Ceremonija otvaranja započeta je uz pesme poznatog britanskog pevača Robija Vilijamsa, koji je pevao delove svojih najvećih hitova, “Let me entertaine you”, “Feel”, “Angel”, “Rock Đ”, a na pozornici mu se priklučila operska pevačica, ruski sopran Aida Garifulina.

Oko njih su plesali izvođači obučeni u kostime u bojama zastava učesnika Mundijala, a navijači na tribinama su se dobro zabavljali, pevali su i igrali.

rusija 2018

 

Legendarni brazilski fudber Ronaldo izveo je na teren dečaka u majici ruske reprezentacije, a na terenu je bila i maskota Svetskog prvenstva vuk Zabivaka.

Posle 10 minuta zabavnog programa, teren je brzo očišćen, pa su na travu stadiona Lužnjiki izašli reprezentativci Rusije i Saudijske Arabije, koji igraju prvi meč na turniru.

Pozdrave svim ekipama i svim ljubiteljima ovog sporta uputio je i predsednik Rusije, Vladimir Putin, izjavljujući sledeće: “Gde god da živimo i kakve tradicije da sledimo, sve nas ujedinjuje ljubav prema fudbalu, svi smo jedan tim. Naš zadatak je da očuvamo tu snagu i jedinstvo za buduća pokolenja. Svima želim uspeh a navijačima nezaboravne utiske. Dobrodošli u Rusiju”.

Rusija je pobedila Saudijsku Arabiju sa rezultatom 5:0 i time je zvanično započeta sportska groznica.

Inače, Srbija je posle šest godina na Svestskom prvenstvu i nadamo se da ćemo biti pravo pozitivno iznenađenje za sve.

Šta misliš o ovome?

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

GIPHY App Key not set. Please check settings

plavo vino

Da li biste probali plavo vino?!

Srpski fudbaleri

Srbija sija, Srbija može, Srbija pobeđuje! Sjajna pobeda “Orlova” u Rusiji nad Kostarikom!